İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler

2017 Kışı Nasıl Geçecek ? Kış Ön Tahmini

2017 Kışı Nasıl Geçecek ? Kış Ön Tahmini
17
+ - 26

Bu Kış Nasıl Geçecek?

Sitemiz yazarlarından “Efsane-Semih” birçok kişinin merak ettiği sorulardan olan “2017 kışı nasıl geçecek” sorusuna ilişkin ön tahminlerini yayınladı.  “Efsane-Semih” bu kış nasıl geçecek sorusuna yanıt olarak ön tahmin şeklinde özetle şunları belirtti:

2016/2017 kışında, Balkanlar ve ağırlıklı Rusya üzerinden gelecek soğuk havalar özellikle Marmara Bölgesi ile Batı Karadeniz bölümünde etkili kar yağışlarına yol açabilir. Bu kış, Marmara Bölgesi ile Batı Karadeniz’de sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin altında kalma ihtimali yüksek. Tahmin çerçevesinde, bu bölgelerimizde Aralık ayının ortalarından itibaren çetin kış şartları oluşmaya başlayacak. Aralık ayının sonu ile Mart ayı arasında ülkemizi özellikle Rusya kökenli sert soğuk hava dalgalarının etkilemesini tahmin ediyoruz.

 

Kış Sıcaklık Tahmini

2017-kisi-nasil-gececek-sicaklik-2 2017 Kışı Nasıl Geçecek ? Kış Ön Tahmini Haberler

Kış mevsiminin Marmara Bölgesi ile Batı Karadeniz bölümünde mevsim normallerinin altında geçmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinde ise kış mevsiminin genel olarak mevsim normallerinin üzerinde geçmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde geçmesi beklenen bir kış tablosu var.

Kış Yağış Tahmini

2017-kisi-nasil-gececek-yagis-2 2017 Kışı Nasıl Geçecek ? Kış Ön Tahmini Haberler

Kış mevsiminde yurt genelinde mevsim normallerinde yağış bekleniyor. Marmara Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölümü ile Akdeniz Bölgesi’nde ise mevsim normallerinin üzerinde yağış bekleniyor.

İkinci 2004 Vakıası Olabilir !

tem-2004-kar 2017 Kışı Nasıl Geçecek ? Kış Ön Tahmini Haberler

2004 yılında İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’nün (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) halatlarına zarar veren sert kar yağışlı hava dalgasına benzer soğuk ve kar yağışlı hava sisteminin bu yıl da görülme ihtimali oldukça yüksek…

22-25 Ocak 2004 tarihlerinde valilik görevini yürüten Muammer Güler , “açıkçası yaklaşan iki basınç sisteminin İstanbul üzerinde kesişecek olması bizi ürkütüyor” ifadesini kullanmıştı. 22 Ocak 2004 Perşembe günü öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde etkili olmuştu. Kar yağışı her geçen saat etkisini arttırmıştı ve şehirde artık hayat durma noktasına gelmişti. 23-24 Ocak 2004 tarihinde saatteki hızı 120 kilometreye kadar çıkan rüzgar birçok evin çatısını uçurmuş, elektrik direkleri devrilmiş ve bazı ilçeler günlerce elektriksiz kalmıştı. Hatta bazı ilçelerde su kesintileri bile olmuştu. ” ( 2004 yılı kar yağışı hakkında bilgi almak için tıklayınız. )

 

Kış tahmini detaylı olarak önümüzdeki ay içinde paylaşılacaktır.

Detaylı bilgiler, yorumlar için forumu takip edebilirsiniz:

=> https://forum.havaforum.com/board/56-efsane-semih/

 

Yazar Hakkında

Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi

Yorum Yap

Yorumlar (26)

Popüler Yorumlar
  1. 7 sene önce

    beyler bayanlar şöyle bir soruda aklınızdan geçe bilir sıcaklık ve yağış tablosuna baktığımızda marmara ve batı karadeniz de çetin bir kış geçeceği göz önünde ama erzurum kars ardahan gibi ilerde hava kışın genelik soğuk olduğı için orası daha pasif bir soğuk hava görecek yoksa oranın soğuğu marmara bölgesinden de soğuk.

  2. kış istanbulda nasıl geçecek

Yapılan Yorumlar
  1. Insallah bu yıl kış yoğun karlı geçerrrrrrrrr ♡♥

  2. 7 sene önce

    Sert geçmesi beklenen bir kış ile 2004 ocak ayındaki kar fırtınasına benzer bir kar yağışı olabilir tahmini arasında nasıl bir bağ kurdunuz anlamak mümkün değil.2004 ocak ayında görülen kar yağışı extrem bir durumdur ve 2004 kışı genel anlamda sert geçmiş bir kış değildir.Ocak ve şubat ayında etkili iki sistem almıştır İstanbul ama ortalamalara bakarsanız mevsim normalleri altında geçen bir kış değildir.2004 hadisesi uygun şartlar oluştuğunda her kış görülebilir kışın sert geçmesi ile alakası yoktur.Mevsim normalleri altında bir kış bekliyorsanız 2012 kışı daha uygun olurdu.

  3. Bu kis cok sert gecsin de saglam bi kar gorelim… hasret kaldik kara

  4. kış istanbulda nasıl geçecek

  5. 7 sene önce

    bu kış doğal gaz faturaları yakacak anlaşılan 🙂

  6. Kış çok sert geçecek

  7. acaba istanbulda ne kadar kar yağacak

  8. henüz erken kasım ayını beklemek lazım herşey değişebilir

  9. arkadaşlar aranız da istanbula karın ne zaman yağcağını bilen varmı birde kar duası var bende internete kar duası yazın ve bir kağıda yazın ve okuyun onu üçkere

  10. İNŞALLAH KIŞ ÇOK KARLI GEÇER 1METRE KARA YAĞAR

  11. İnşallah istanbul özlenen kışı geçirir

  12. Insallah soğuk ve bol karlı geçer 😀

  13. KAR YAĞMASINI 2004 TE OLAN KARIN YANİ 20 35 CM ARALIKLARINDA YOĞUN MİKTARDA 2 GÜNDE BİR ARALIKSIZ KAR YAĞIŞI OLABİLİR YANİ HER 12 YILDA BİR OLAN TİPİ DOLU KAR YAĞIŞI VE DON OLAYLARI GERÇEKLEŞEBİLİR YANİ ARALIĞIN 15 İNDEN ÖNCESİNE KAR BEKLEDİĞİMİZİ SÖYLEMEK İSTERİM BU KIŞ NİSAN AYINA KADAR ARALLIKSIN 2 GÜNDE BİR KAR YAĞABİLME ORANI VAR EĞER BİR SORUNUZ VARSA BİZE SORABİLİRSİNİZ ?

  14. 7 sene önce

    beyler bayanlar şöyle bir soruda aklınızdan geçe bilir sıcaklık ve yağış tablosuna baktığımızda marmara ve batı karadeniz de çetin bir kış geçeceği göz önünde ama erzurum kars ardahan gibi ilerde hava kışın genelik soğuk olduğı için orası daha pasif bir soğuk hava görecek yoksa oranın soğuğu marmara bölgesinden de soğuk.

  15. 7 sene önce

    Bu söylediklerimi istanbul’da ikamet eden arkadaşlar pek fazla sevinemeyecekler bu sene hemen hemen kar kış falan yok diyebiliriz tahminlerde öngörülen el nino etkisini yitirirken la nina’ya ara geçiş döneminde ılık bir kış ayı geçirebiliriz.(yani el nino da okyanus ısınırken şimdi ise la nina’da soğuyor arada mutlaka bir ılımanlık yaşanacak bu durumda sıcaklıklarıda etkileyecektir)Tam olarak söylemek elbette ki doğru olmaz ama yılbaşına veya ocağın ilk haftalarında belki bir miktar kar yağışı görülebilir. Kara kış için 2018 veya 2019 kışını beklemek daha doğru olacaktır sevgilerle… 🙂

  16. 6 sene önce

    Akdenizde kis nasil gececek mersin adana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.