İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler

2017 Ramazan’da Hava Nasıl Olacak?

2017 Ramazan’da Hava Nasıl Olacak?
4
+ - 2

Ramazan’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Ramazan’da Hava Nasıl Olacak? İslam aleminin büyük bir sabırsızlıkla beklediği ramazan ayına sayılı günler kaldı. Yaz mevsimine rastlaması sebebiyle “Ramazanda hava nasıl olacak”, “Ramazan hava durumu” gibi soruların cevapları merak ediliyor. Ramazan bu yıl 27 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. İlk oruç 27.05.2017 Cumartesi günü tutulacak.

ramazanda-hava-nasil-olacak 2017 Ramazan'da Hava Nasıl Olacak? Haberler

Yurdumuz bu yıl sıcaklık açısından mevsim normallerinin altında kalan bir kış geçirdi. Kış mevsiminin bitmesinin ardından, ilkbahar ve şu sıralar yaz mevsimi girişi de genelde mevsim normalleri altındaki sıcaklıklarla geçmekte. Peki bu serin havalar ramazanda da devam edecek mi? Ramazanda hava nasıl olacak? İşte ramazanda hava durumu detayları…

Ramazan’da Hava Nasıl Olacak?

ramazanda-hava-durumu 2017 Ramazan'da Hava Nasıl Olacak? Haberler

Ramazanda hava nasıl olacak? Yurt genelinde 4-5 Haziran tarihlerine kadar çoğu zaman mevsim normalleri altında seyredecek sıcaklıklar bekliyoruz. Bu tarihlere kadar, yani Ramazan ayının ilk haftası da dahil sıcaklıklar genel olarak mevsim normalleri altında seyretmesi tahmin ediliyor. Ancak hava durumundaki bu gidişat, serin hava Ramazan ayının ilk haftasının ardından bozulacak gibi gözüküyor. Ramazanın ilk günlerinde hava durumu tahminlerine göre sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerin yer yer altında seyredecek. Uzun vade tahminleri değişime açık olmakla birlikte, gerçek anlamda yaz mevsimi ve yaz sıcaklarının Ramazan ayının ilk haftasından sonra başlama ihtimali yüksek gözüküyor…

Ramazan ayının ilk haftasından sonra mevsim normalleri üzerine çıkması tahmin edilen sıcaklıklar uzun soluklu olmayabilir. Bu yıl sıcaklıklar genel olarak mevsim normalleri altında seyrediyor. Bu yaz mevsiminde kısa süreli yüksek sıcaklık geçişleri bekleniyor. Genel mevsimlik tahminlere göre sıcak hava dalgalarının ülkemizde kalış süreleri kısa olacak. Dolayısıyla ramazanın ilk haftasından sonra beklenen bu sıcak hava dalgası da 2-3 gün etkili olduktan sonra yurtta tekrar mevsim normalleri ve yer yer mevsim normalleri altında sıcaklıklar ölçülecek.

ramazan-hava-durumu-2017-1 2017 Ramazan'da Hava Nasıl Olacak? Haberler

Ramazan ayı, Hicri takvimine göre, diğer bir anlatımla ay takvimine göre dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘kadir gecesi‘ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın beş şartından biri olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona ‘on bir ayın sultanı‘ denilmiştir.

Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delili olarak kendisinde Kur’an indirilen aydır…”

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan ayı ile ilgili olarak: “Bir kimse, inanarak ve sevabını yalnızca Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.

Yazar Hakkında

Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi

Yorum Yap

Yorumlar (2)

  1. 7 sene önce

    Sıcak geçmese bari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.