İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler

Bu Yaz Nasıl Geçecek? 2018 Yaz Mevsimi

Bu Yaz Nasıl Geçecek? 2018 Yaz Mevsimi
7
+ - 1

2018 Yazı Nasıl Geçecek? Bu yaz çok mu sıcak olacak? Bu yaz hava nasıl olacak? İşte ilk tahminler…

Tatil planlarına başlayan çoğu kişi bu yaz nasıl geçecek sorusuna yanıt arıyor. 2017-2018 kış mevsimini geride bıraktık. 2018 kışı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla geçti. Uzun yıllardır tutulan verilere göre Türkiye’de 2018 kışı, 2010 yılından sonra en sıcak geçen 2. kış olarak kayıtlara geçti. Mevsimsel araştırmalara göre bu durum yaz mevsimi açısından tehlikeli bir durum…

bu-yaz-nasil-gececek Bu Yaz Nasıl Geçecek? 2018 Yaz Mevsimi Haberler

Mevsimlik tahminlerin birçoğunda 2018 yaz mevsiminin geçmiş yıllara göre daha sıcak geçeceği öngörülüyor. Mevsimlik tahminlere göre; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Türkiye’de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor. Verilere göre 2018 yazı Türkiye’de mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla yani normallere göre daha sıcak geçecek.

2018-yaz-nasil-gececek-hava-durumu Bu Yaz Nasıl Geçecek? 2018 Yaz Mevsimi Haberler

Yukarıdaki mevsimlik tahmin haritasında görüleceği üzere sıcaklıklarda genel olarak mevsim normallerine göre daha yüksek sıcaklıklar tahmin edilmektedir. İşaretli alan Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ise sıcaklıkların daha yüksek seyredeceği tahmin ediliyor. Yaz mevsimi yaklaştıkça tahminlerde güncellemeler gerçekleşecektir.

Haber tarihi: 21/03/2018, Hava Forum

 

Yazar Hakkında

Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Dedi ve akabinde dolu önlemi için arabalar örtüldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.