1. Ana Sayfa
  2. Haberler

2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek?

2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek?
+ - 0

Bu Kış Nasıl Geçecek? 2024 Kış Tahmini

Youtube kanalımızdan kış tahmini videomuzu yayınladık. Videodan sesli ve görsel anlatımla kış tahmini videomuzu izleyebilirsiniz. Videomuz aşağıda yer almaktadır. Yazı olarak bilgi aktaracak olursa, bu kış kayıp bir kış olmayacak… İşte detaylar…

Bu Kış Lodoslu Gün Sayısı Fazla Bekleniyor…

Bu kış ülkemizin batı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinde geçmesini tahmin ediyoruz. Yurdumuzun diğer kesimlerinde ise mevsim normallerinin biraz üzerinde geçmesini tahmin ediyoruz. Bunun da genel sebebi lodoslu gün sayısının fazla tahmin edilmesidir.

2024-kis-tahmini-840x444 2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek? Haberler

Lodosun Arkasından Kar…

Mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar beklense de tahminlerimize göre dalgalanmalarla hem ılık hem de sert soğuk ataklar yurdumuza gelebilir. Bu şekilde soğuk ve yağışın çakıştığı günlerde bol kar görebileceğiz. Yani ortalama olarak biraz yüksek kalabiliriz ama, arada çok sert soğuk ataklar da bekliyoruz. Bu kış bundan 2 tane yakalasak zaten unutulmaz bir kar yağışı olacaktır.

bu-kis-nasil-gececek-2023-2024-840x389 2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek? Haberler

Türkiye’de Bol Yağış Bekleniyor…

Bu kış sezonunda İzlanda kökenli alçak basınç sistemlerinin de etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde yağış bekliyoruz. Geçmiş yıllarda şanssız kalan Trakya ve Ege Hattını da bu kış sezonunda yağış açısından şanslı görüyoruz. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklense de kar yağışı için yeterli sıcaklıklar genellikle oluşacağından, yağışla bu hava şartlarının çakışması durumunda, normallerin üzerinde bir kar yağışı bekliyoruz. Özellikle İç Anadolu’da Akdeniz’den gelebilecek Alçak Basınç sistemleri ile yoğun kar yağışı sayısında artış bekliyoruz.

2024-kisi-sert-mi-gececek-840x454 2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek? Haberler

Siklon ve/veya Vortex İle Kara Gömülebiliriz…

Bu kış sezonunda siklonik hareket önem taşıyor. Siklonun konumuna göre bazı yerler şakır şakır yağmur alırken, bazı yerler yoğun kar alacak. Heyecanlı bir takip yapacağız. Genel görünüm güzel gözüküyor. Önce lodos, arkasından Karayel veya Poyraz ile hızlı soğuma ve kar yağışlı hava olaylarını sıkça yaşayabiliriz. Burada en az bir ya da iki kez soğuk ve bu yağışın çakışması halinde İstanbul gibi şehirlerde bile 20-30 santimetre kar örtüleri görebiliriz. Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Bu kış sezonunda İstanbul’da bir ya da iki Karadeniz alçağı yani meşhur vortex görme ihtimalimiz var. Çok heyecanlı ve aksiyonlu bir kış bizi bekliyor.

2024-kis-tahminleri-840x458 2023-2024 Kışı Nasıl Geçecek? Haberler

Öğrencilere Müjde: Bol Kar Tatili Bekliyoruz…

Mevsimlik tahminlere göre, öğrenciler bu kış sezonunda geçmiş yıllara göre daha fazla kar tatili görecek gibi duruyor…  Tahminlerimize göre, kar tatillerinin süresi kısa olacak ama sayısı fazla olacak. Bunun da sebebi kar yağışlarının genellikle 1-3 günlük ömürlerle yurdumuza gelmesinin beklenmesidir. Gelişmeleri takip ediyoruz, sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip etmeyi unutmayın…

Yazar Hakkında

Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi

Yorum Yap