İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler

Müsilaj (Deniz Salyası) ve Hava Sıcaklığı İlişkisi

Müsilaj (Deniz Salyası) ve Hava Sıcaklığı İlişkisi
+ - 0

Sıcaklık Arttıkça Müsilaj (Deniz Salyası) Artar Mı? Hava Sıcaklığının Müsilaja Etkisi Nedir?

Müsilaj yani deniz salyası; biyolojik, kimyasal, meteorolojik birçok koşulun bir araya gelmesiyle oluşuyor. Fitoplankton olarak adlandırılan bitkisel canlıların aşırı artması, deniz sıcaklığının artması  ve buna bağlı olarak bakteriyel aktivite hızının da artmasıyla sümüksü, yapışkan bir yapı oluşuyor. Burada esasında denizin artan kirlilik sebebiyle kendini temizleme çabası da karşımıza müsilaj olarak çıkıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Marmara Denizi’ni tehdit eden deniz salyasının (Müsilaj) önlem alınmaması durumunda sıcakların artması ile daha da tehlikeli boyutlara ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Deniz Suyu Sıcaklıkları Henüz Artmadı !

musilaj-deniz-suyu-sicakliklari Müsilaj (Deniz Salyası) ve Hava Sıcaklığı İlişkisi Haberler

Son verilere göre deniz suyu sıcaklıkları Haziran ayı ile birlikte mevsim normallerinin altına indi. Birçok noktada geçmiş yıllara göre deniz suyu sıcaklığı 3-5 derece daha düşük seyrediyor. Önümüzdeki haftalarda sıcak hava ile birlikte deniz suyu sıcaklıklarını artması bekleniyor. Müsilajın (Deniz salyası) sevdiği sıcak deniz suyu şartları oluşması temizlik çalışmalarını zorlaştırabilir.

https://twitter.com/HavaForum/status/1403438920247959561

Yazar Hakkında

Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi

Yorum Yap