Şimdi yükleniyor
Kartepe-kayak-merkezi-hava-durumu Kartepe Hava Durumu - Kar Var Mı?

Kartepe’de Hava Nasıl? Kartepe’de kar var mı? Hafta Sonu Kartepe Hava Durumu

Kartepe hava durumu bilgisinin yanında şu faydalı bilgileri de paylaşıyoruz. Kartepe, Kocaeli’nin bir ilçesidir. Daha önceden merkez ilçe olarak İzmit’e bağlıydı. İlçede Kartepe Kayak Merkezi bulunur ve Kartepe Dağı vardır. Kartepe dağı, Marmara Bölgesi’nin en yüksek ve en büyük üçüncü dağıdır.

Kartepe; sahip olduğu doğal güzellikleri, hava durumu itibariyle ve de yer itibariyle kayak sporuna elverişli alanının oluşu, kendisine özgü zengin flora ve faunası, yüksekliğe göre bitki ve orman örtüsünün tabakalı dağılımı gibi birçok nedenden dolayı turistik açıdan büyük önem taşımaktadır.

Kartepe-kayak-merkezi-hava-durumu Kartepe Hava Durumu - Kar Var Mı?

Kocaeli’ne bağlı Kartepe, aslında 2008 senesinde 7 beldenin birleşmesiyle ilçe statüsünü almıştır. İzmit’in doğusu ile Sapanca’nın batısındadır. En yüksek rakımı 1699 metredir. Turizm faaliyetleri açısından oldukça aktif olan Kartepe kayak merkezi‘nin bulunduğu alandır. Samanlı dağları arasında bulunan Kartepe, ayrıca Marmara bölgesininde en yüksek üçüncü noktasıdır. Kestane, fındık, çam, meşe gibi ağaçların karışımından oluşan oldukça sık ve gür ormanlarla kaplıdır. Sık yağış alan bir bölge olduğundan da yeşilin her tonunu Kartepe’de görmek mümkün. Su açısından bereketiyle Kartepe, bolca bulunan dere yataklarıyla alabalık cinsi balıkların yuvası, Sapanca gölünün de en büyük su kaynağı olur. Kartepe’nin tarihine bakacak olursak; Bizans ve Roma dönemine ait kazı, eser ve mezarların bulunması, bu coğrafyanın oldukça eski medeniyetlere kadar ev sahipliği yaptığı konusunda bizi bilgilendirir. Yavuz Sultan Selim tarafından Arabistan’a uzanması için oluşturulan Bağdat yolu (İpek yolu) Kartepe’nin eteklerinden geçmesiyle, Osmanlı dönemindeki önemini perçinler. Günümüzdeki nüfus yoğunlu ise yaklaşık 1 yüzyıl evveline dayanır. Sarımeşe, Köseköy gibi beldeler Yunanistan ve Bulgaristan’tan göçmenlerimize ev sahipliği yaparken, Kartepe’nin eteklerindeki Maşukiye beldesindeki nufüs yoğunluğu çoğunlukla 1878 Rus harbi sonrasında yerleşen göçmenlerden oluşmaktadır. Önceleri ağırlıklı olarak Çerkezler, Abazalar ve sonrasında Laz ve Karadenizlilerin göçleri ağırlıklı olmuştur. Tarım ve hayvancılık yoğunluklu olarak insanların geçim kaynağı olmuştur.

Bu sayfamızdan Kartepe hava durumu detaylarına ulaşabilirsiniz. Tahminler gün içerisinde güncellenmektedir. Ayrıca kayak merkezleri hava durumu veya kartepe’de kar var mı?sayfamızdan tüm merkezlerin hava tahmini verilerine ulaşabilirsiniz.



24 Saatlik Yağış Tahmin Haritası:
RenkliYagis Kartepe Hava Durumu - Kar Var Mı?

Yağış tahmin haritasının kaynağı MGM’dir.